Ni har väl inte missat vad årets glögg från blossa kommer smaka?
”13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg.”
Kommentarer
Mamma Marie
21 september, 2011, 06:29
Låter spännande! jag är lite hostig och det retar i halsen. Kanske skulle ta sig lite glögg?! Inte just nu men ikväll. Det är faktiskt riktigt välgörande för irriterade halsar! Fast då får man inte berätta det till Sanna för enligt henne får man inte dricka glögg förens 1:a advent. Men enligt mig får man dricka glögg när man vill!