Här kommer recepten på kakorna jag har bakat.
Chocolate chip cookies
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl råsocker
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 175 g mörk choklad (Jag använder blockchoklad)
- 1 ägg
Blanda de torra ingredienserna och blanda runt häll sedan i smör och ägg och ”gojsa” runt lite. Forma bollar och lägg på en plåt (de smälter ut i ugnen) och grädda mitt i ugnen på 175° i 10 min. Det blir ca 20-25 kakor beroende på hur stora du gör bollarna.
Knäckiga kanelsnitt
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk ljus sirap
- 1/2 msk kanel
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
Blanda smör och socker för sig och allt torrt för sig. Rör sedan ner det torra i smöret och sockret. Häll sist i sirap.
Dela degen i tre bitar och kavla ut till längder.
Grädda i 175° 8-10 min. Låt svalna något innan du skär snittar av längderna.
Brunkakor
- 6 dl mjöl
- 1 1/2 dl kakao
- 2 1/2 dl socker
- 1/2 dl vaniljsocker
- 200 g smör
- 2 ägg
Rör ihop ingredienserna och kavla sedan ut degen (men inte för tunnt) och tryck ut former. Pensla med ägg och häll över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 175° i 10 min. Det blir många goda kakor.
Lycka till!
Kommentarer
mrhenko
6 december, 2011, 07:46
Jag kan vittna om att kakorna är riktigt, riktigt goda. Men det hade varit kul med en bild på var och en av dem i samband med respektive recept.
Puss!
Gullan Henrysson svärmor
7 december, 2011, 06:30
Jag tror och vet att om det passar din älskling så har du lyckats BRA!