Förra veckan började jag läsa en ny kurs som heter Matematisk begreppsbildning. Herre jävlar säger jag bara! Denna kursen är obligatorisk för programmet jag läser och jag måste därför läsa den för att senare kunna ta ut min lärarexamen.

Jag har aldrig varit särskilt duktig på matematik (även om mina lärare säger att man inte får säga så då man inte kan vara dålig inom alla genrer inom matematiken, så säger jag så). Detta verkar bli en helveteskurs av fler anledningar än att jag har svårt för matte. Dels så ska vi ha en tegelsten till bok som är omöjlig att få tag i om man inte vill punga ut med nästan 1000 kr eller känner nån som tidigare läst kursen och är villig att sälja litteratur. Plus att den är på engelska. Svår matematik på engelska. Som att det inte vore jobbigt nog på svenska?? Alla föreläsningar ska ses på internet. Hallå, jag har väl valt en campusutbildning för att jag inte vill sitta hemma!!? Plus att jag var tvungen att formatera om i princip alla föreläsningar då de inte gick att öppna i mac. Jädraskithögskola. Det är hur mycket som helst att räkna och läsa och jag blir tokig. Och då har jag bara gått kursen i 1 1/2 vecka. Det mesta av litteraturen ska även läsas på datorn!

Som argument till varför just den engelska boken säger de att den innehåller viktiga didaktiska blablabla, men om studenterna ändå inte förstår hälften av vad som står så att man inte kan ta till sig av det och man inte kan räkna och lösa uppgifterna kanske det ändå vore vettigare med en svensk bok. Eller så kan väl lärarna själva skriva en bok på svenska om de nu tycker att det inte finns annan bra litteratur!

Jag blir bara så arg och frustrerad av allt! Blä.

bzzzz....

Blä, blö och blaj..

Man har väl en blogg för att man ska kunna få gnälla av sig ibland?