Idag var det seminarium på skolan och när jag var på väg hem skulle jag förbi Ica och handla lite. När jag går där i godan ro (efter att ha behövt ta en liten omväg då det gick två galna hundar framför mig som jag inte vågade gå förbi) såg jag en massa rök på håll och jag tänkte att ”shit, nu brinner det någonstans”. När jag kom närmre och närmre röken såg jag att den var grön (!). När jag kommer fram till platsen där röken kom från såg jag att det sprutade en stark grön stråle ur marken och att den sedan blev till rök. Brandkåren är på plats och och kemskyddsvagnen kommer precis. Jag tänker ”Nu kommer det explodera” eller ”Nu blir jag smittad av någon svart cancer som sprids via röken” eller ”Snart dyker Scully och Mulder upp för att undersöka denna utomjordiska gas som några ailiens har planterat i marken för att utplåna människan så de kan ta över vår planet”. (Ser jag för mycket på Arkiv-x?)

X-file?

X-file?

Hur som helst så vet jag nu att det inte var någon utomjordisk gas. Det var en fjärrvärmeledening som gått sönder och det som sprutar upp är skållhett vatten.

Nåväl, nu har jag tittat på dagens avsnitt av julkalendern ”Tjuvarnas jul” och ätit en knäckemacka med julskinka. Har ni tänkt på att julkalendern påminner om Karl-Bertil Jonsson? De stjäl julklappar från de rika i staden och man får bara sno från de som är rikare än sig själva. Bara att i denna julkalender är det inte de som stjäl julklappar som är goda utan de är snarare de ”dåliga” människorna…

Knäckebröd med julskinka

Knäckebröd med julskinka.